Asiantuntijapalvelut: Suomen Yliopistokiinteistöt

Seminarium, vanha päärakennus. Kuva: Tanár / Wikimedia Commons

Planetcon on tarjonnut asiantuntija-apua Jyväskylän yliopiston käytössä olevien arvokkaiden kiinteistöjen ylläpidon selvitystöihin. Kuntoarvioinnin lisäksi useisiin rakennuksiin on laadittu kiinteistön kehitystä ohjaavia korjaus- ja hankesuunnitelmia, sekä selvityksiä teknisten järjestelmien tilasta ja käytettävyydestä.

Sisäilman laatuun liittyvät selvitykset ovat antaneet kiinteistön omistajalle, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle, tärkeää tutkimustietoa rakennusten sisäilmakorjauksia harkittaessa.

Planetconin asiantuntijat ovat paneutuneet myös laitetilojen lämpötilaongelmiin. Jyväskylän yliopiston erään atk-laitetilan lämpötila kohosi herkkien palvelinlaitteiden kannalta liian korkeaksi. Uusien jäähdytysjärjestelmien hankinnan sijaan löydettiin rakennuksen olemassa olevasta laitekannasta järjestelyvaraa. Muutamien laitteiden siirrolla saatiin ongelma ratkaistua sekä hankinta- että käyttökustannusten kannalta edullisella tavalla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: