Kiinteistön kunnossapito Turku Hansakortteli
Asiantuntijapalvelut, Projektit

Puolueeton talotekniikka-asiantuntija selvitti kauppakeskuksen lämpötilaongelmat

Turun ydinkeskustan Hansakortteli on lähes 40 000 kerrosneliömetrin kokonaisuus, joka rakennettiin useammassa vaiheessa 1980-luvun loppupuolella. Kiinteistön tekniikan hallinnan näkökulmasta kauppakeskus on monimutkainen kokonaisuus. Planetcon on tiiviisti mukana Hansakorttelin kunnossapidossa.

Kiinteistön kunnossapito Turku Hansakortteli

Turun Hansakorttelin toimistotiloissa oli ilmennyt lämpötilaongelmia jo pidemmän aikaa: osassa tiloista oli aivan liian lämmin ja osassa tiloista lämpötila oli vain 18 astetta. Ongelmiin oli etsitty ratkaisua jo pitkään, mutta syytä ei ollut selvinnyt.

Planetconin edustaja pyydettiin paikalle ja lämpötilaongelmien syytä alettiin selvittelemään yhdessä Hansakorttelin kiinteistöpäällikön kanssa vikamahdollisuuksia poissulkien. Lämpötilaongelmien syyn selvittyä Planetcon ohjeisti kiinteistön valitseman urakoitsijan tasapainottamaan lämmitysjärjestelmän asianmukaisesti ja valvoi työn valmistumisen.

”Nykypäivän järjestelmät ovat monimutkaisia ja siksi ottaa aikansa selvittää, mikä järjestelmässä aiheuttaa ongelmia. Haasteena tässä tapauksessa oli talvella erittäin vaihteleva ulkolämpötila ja sen vaikutus lämpötilaongelmiin. Kun tasaiset pakkaset jatkuivat jonkin aikaa, syy selvisikin nopeasti”, Mikko Rantanen Planetconilta kertoo.

Itse tasapainotustyö hoitui muutamassa päivässä ja lämpötila-asia saatiin nopeasti kuntoon.

Kauppatorin laidalla sijaitseva Hansakortteli on Turun suurin ja vanhin kauppakeskus. Hansakorttelissa toimii yli 120 liikettä.

 

Kiinteistöpäällikkö arvostaa kokonaisuutta tarkastelevaa asiantuntijaa

Hansakorttelin kiinteistöpäällikkö Petri Honkasalo on erittäin tyytyväinen työhön ja yhteistyöhön Planetconin kanssa. Kokonaisuutena asiaa arvioivan, puolueettoman ja ammattitaitoisen asiantuntijan kanssa on helppo toimia:

”Ei tarvita useita tekijöitä eikä tarvitse miettiä sitä, että ongelmaa tutkiva urakoitsija miettisi asiaa vain oman tekemisensä ja myyntinsä kannalta. Tätäkin ongelmaa oli murehdittu kuukausikaupalla, mutta kun saatiin asiantuntija mukaan, ongelma ratkesi tosi näppärästi ja nopeasti. Olen erittäin tyytyväinen Planetconin suoritukseen tämän asian hoitamisessa”, Honkasalo kertoo.

Myös Hansakorttelissa toimivat yrityksiltä on tullut positiivista palautetta  yhteistyöstä Planetconin kanssa. Kiinteistössä toimiville yrityksille on tärkeää, että mahdollisiin ongelmiin tartutaan heti, tieto kulkee ja asiat korjataan nopeasti.

Kun Planetcon tuli hoitamaan asioita, niin kaikki on sujunut hyvin ja nopeasti. Aiemmin on jouduttu odottelemaan pitkäänkin, ennen kuin ongelmat on saatu ratkaistua. Nyt olen koko ajan hyvin kärryillä, miten asiat etenevät, yhteyshenkilöön saa hyvin yhteyden tarvittaessa suoraankin ja asiat hoituvat nopeasti. Olemme olleet tosi tyytyväisiä”, kertoo toimistopäällikkö Carita Essén-Pukari Diacorilta.

 

Jatkuvaa yhteistyötä talotekniikka-asiantuntijan kanssa

Planetconin ja Hansakorttelin yhteistyö alkoi viime syksynä ja siitä lähtien Planetcon on ottanut vastuuta Hansakorttelin talotekniikka-asioissa. Planetcon on mukana kiinteistön arjessa auttaen päivittäisten ongelmien ratkaisuissa.

Suurissa kiinteistöissä esimerkiksi viemäreiden ja jäähdytyksen kunnostustarpeet eivät ole harvinaisia, joten asiantuntevalle talotekniikka-ammattilaiselle on tarvetta.

Lähes 40 000 kerrosneliömetrin Hansakortteli rakennettiin useammassa vaiheessa 1980-luvun loppupuolella. Kauppakeskusta rakennettaessa säilytettiin kadunvarsitalot, joten kiinteistön tekniikan hallinnan näkökulmasta Hansakortteli on monimutkainen kokonaisuus.

Jatkuvan yhteistyön etuna on se, että pienet ongelmat voidaan huomata ja niihin pystytään puuttumaan nopeasti. Kun kiinteistö tulee yhteistyön myötä tutuksi, myös ongelmia poikkeamien taustoilla on helpompi etsiä.

Planetconilla on paljon kokemusta kiinteistöjen käytöstä ja käytännön oppeja hyödynnetään kiinteistöjen suunnitteluvaiheessa: Planetcon tarjoaa myös suunnitteluohjausta, jolloin mahdolliset riskit havaitaan ajoissa ja korjataan ne jo suunnitteluvaiheessa.

“Asiat on helpompi ja halvempi korjata piirustuspöydällä kuin valmiisiin rakenteisiin”, Mikko Rantanen toteaa.