Kauppakeskus Sepän energiatehokas talotekniikka tukee asiakastyytyväisyyttä

Kauppakeskus Sepän suunnittelun ja rakentamisen kantavina teemoina ovat ekologisuus, energiatehokkuus ja valoisuus. Planetcon vastaa Jyväskylän Seppälään nousseen kauppakeskuksen talotekniikkaa koskevan suunnittelun ja työn valvonnasta kiinteistön omistajan LähiTapiolan puolesta.

Seppä on LähiTapiolan ensimmäinen kauppakeskushanke Jyväskylän seudulla. Ennen varsinaista rakennusprojektia Planetconin asiantuntijat arvioivat rakentajan tuottamat talotekniikan suunnitelmat ja laatutason. Rakennusvaiheessa Planetcon huolehtii LVISA-töiden valvonnasta.

Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on LähiTapiolan ideologiaan kiinteästi juurrutettu. Kiinteistöpäällikkö Jussi Roine LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidosta arvioi Planetconin osaamis- ja kokemustasoa laaja-alaiseksi.

lahitapiola-jussi-roine-kauppakeskus-seppa-talotekniikka-jpg”Yhteistyö on sujunut oikein hyvin. Voimme varmoin mielin luottaa Planetconin asiantuntijoihin, jotka ovat erikoistuneet talotekniikan suunnittelun ja työn ohjaukseen ja valvontaan. Kehä kolmosen ulkopuolella tällaiset osaajat ovat harvassa”, Roine toteaa.

”Toimimme puolueettomana asiantuntijatahona, ja huolehdimme, että hankkeesta tulee talotekniikan puolesta juuri sellainen, mistä rakentaja ja LähiTapiola ovat sopineet. Sepästä rakentuu energiaystävällinen, helppohoitoinen ja viihtyisä kiinteistö”, toimitusjohtaja Jari Vekkeli Planetconilta toteaa.

Tavoitteena platinatason LEED-ympäristösertifikaatti

Jyväskylän seudun suurimman automarketin Prisma Seppälän välittömään yhteyteen kohonnut kauppakeskus Seppä kokoaa yhteen yli 50 erikoisliikettä ja ravintolaa. Sepän pinta-ala on kaikkiaan 24 000 m2 ja neliöt sijoittuvat kahteen kerrokseen. Ensimmäinen osa otetaan käyttöön huhtikuussa 2017, kokonaisuudessaan kauppakeskus avautuu syksyllä 2017.

”Meillä on vakaa usko, että Sepästä tulee odotukset täyttävä kauppakeskus ja se houkuttelee ihmisiä viihtymään laajemmaltakin alueelta”, Roine arvioi.

Kauppakeskus Sepälle tavoitellaan kansainvälistä, korkeinta platinatason LEED-ympäristösertifikaattia. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifioinnissa arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristökuormitusta.  

”Rakentamisessa hyödynnetään uusimpia energiatehokkaita ratkaisuja ja kierrätettäviä materiaaleja. Aurinkopaneelit ovat vielä harkinnassa. Kiinteistöön tulee myös laajat polkupyöräparkit ja sähköauton latauspisteitä”, Roine kertoo.  

Takuuaikana varmistetaan myös talotekniikan käyttö

Urakoitsija ja suunnittelijat ovat kiinteistöstä vastuussa kaksi vuotta. Takuuaikana varmistetaan myös, että talotekniikalle asetetut tavoitteet, esimerkiksi energiankulutuksen ja sisäilman suhteen, toteutuvat ja talotekniset järjestelmät toimivat. Planetcon toimii takuuajan LähiTapiolan kumppanina, kun tekniikka säädetään asiakasvirtojen ja -tyytyväisyyden vaatimalle tasolle arjen käytössä.

”Kiinteistön vastaanotto on rakennusprojektin yksi tärkeimmistä vaiheista. Takuuaikana varmistetaan, että kiinteistö ja sen tekniikka on suunnitellusti toimintakunnossa”, Roine toteaa.

Tärkeää on kuunnella ja seurata paitsi ostoskeskuksen työntekijöiden ja kiinteistöstä vastaavien kokemuksia, myös asiakkaiden palautetta. Nykypäivän kauppakeskukset ovat kohtaamispaikkoja, joihin tullaan ostosten lisäksi oleilemaan, ruokailemaan ja tapaamaan tuttavia. Energiatehokkaat talotekniikan ratkaisut ovat viihtyvyyden avain.

”Valoisuus, riittävä ilmanvaihto ja sopiva lämpötila ovat keskeisiä elementtejä, joilla voimme taata asiakkaille miellyttävän tunteen kierrellä rauhassa kauppakeskuksessa”, Roine toteaa.

Havainnekuva: Kauppakeskus Seppä

%d bloggaajaa tykkää tästä: