Ajankohtaista

Kauppakeskus Ratina, Tampere

Aikataulussaan keväällä 2018 avautunut Tampereen suurin kauppakeskus Ratina kokoaa kattonsa alle yli sadan liikkeen valikoiman ja palvelut.

Ratinassa on yhteensä 129136 neliömetriä ja parkkihallissa on 1200 autopaikkaa.

Planetcon oli kohteen pääurakoitsijan talotekniikan valvoja vastaten toimintakokeiden ja käyttöönoton koordinoinnista sekä tarkastuksista.

Planetcon myötävaikutti aktiivisesti hankkeen onnistumiseen toimimalla mm. tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja hankkeen muiden osapuolien kanssa.

Kiinteistölle on myönnetty BREEAM Europa Commercial: Retail Interim certificate – Design Stage sertifikaatti.

Uusi Hansa – Turun ydinkeskustan kauppakeskus uudistuu

Turun ydinkeskustan Hansakortteli on lähes 52 000 kerrosneliömetrin kokonaisuus, joka rakennettiin useammassa vaiheessa 1980-luvun loppupuolella. Kiinteistön tekniikan hallinnan näkökulmasta kauppakeskus on monimutkainen kokonaisuus. Planetcon on tiiviisti mukana Hansakorttelin kunnossapidossa ja uudistamisessa.

Jatka lukemista ”Uusi Hansa – Turun ydinkeskustan kauppakeskus uudistuu”

Videoesittelyssä Tesoman palloiluhalli Tampereella

Tesoman palloiluhallista löytyvät täysimittaiset kori- ja lentopallo-, salibandy-, futsal- ja sulkapallokentät.

Tampereen Tilakeskus liikelaitoksen hankkeessa oli mukana myös Planetcon, jonka puolesta rakennusautomaatiotöitä valvoi Ari Harjumäki. Pääsuunnittelijana toimi Arkkitehdit Kontukoski Oy ja pääurakoitsijana on Skanska Talonrakennus Oy.

Tesoman palloiluhallille on myönnetty Tampereen kaupungin Hyvän rakentamisen palkinto.

Jatka lukemista ”Videoesittelyssä Tesoman palloiluhalli Tampereella”

Asiantunteva talotekniikan ylläpito varmistaa kiinteistöjen arvon

Jyväskylän Vaajakummun koulun katolle noussut ilmanvaihdon konehuone on näkyvä esimerkki Planetconin ja Jyväskylän Tilapalvelujen yhteistyöstä talotekniikan asiantuntijapalveluissa. Uusi koneisto pitää huolen koulun teknisen tilan merkittävästi kasvaneiden käyttäjämäärien riittävästä ja laadukkaasta ilmanvaihdosta.

Jatka lukemista ”Asiantunteva talotekniikan ylläpito varmistaa kiinteistöjen arvon”

Kauppakeskus Sepän energiatehokas talotekniikka tukee asiakastyytyväisyyttä

Kauppakeskus Sepän suunnittelun ja rakentamisen kantavina teemoina ovat ekologisuus, energiatehokkuus ja valoisuus. Planetcon vastaa Jyväskylän Seppälään nousseen kauppakeskuksen talotekniikkaa koskevan suunnittelun ja työn valvonnasta kiinteistön omistajan LähiTapiolan puolesta.

Jatka lukemista ”Kauppakeskus Sepän energiatehokas talotekniikka tukee asiakastyytyväisyyttä”

Planetconille RALA-pätevyys

Rakentamisen Laatu RALA ry on myöntänyt 5.4.2016 Planetcon Oy:lle pätevyyden Talonrakennushankkeen  johtamisen ja rakennuttamisen palvelut sekä valvonta -toimialalle. Pätevyys kattaa hankevalmistelun (tarveselvitys, hankesuunnittelu), rakennuttamisen (hankkeen johtaminen ja ohjaus eri vaiheissa; suunnittelun valmistelu ja ohjaus, rakennuslupatehtävät, rakentamisen valmistelu ja rakentaminen, käyttöönotto, takuuaika) sekä valvonnan.

Jatka lukemista ”Planetconille RALA-pätevyys”

Asiantuntijapalvelut: Suomen Yliopistokiinteistöt

Planetcon on tarjonnut asiantuntija-apua Jyväskylän yliopiston käytössä olevien arvokkaiden kiinteistöjen ylläpidon selvitystöihin. Kuntoarvioinnin lisäksi useisiin rakennuksiin on laadittu kiinteistön kehitystä ohjaavia korjaus- ja hankesuunnitelmia, sekä selvityksiä teknisten järjestelmien tilasta ja käytettävyydestä.

Jatka lukemista ”Asiantuntijapalvelut: Suomen Yliopistokiinteistöt”